Schrijf Voor Ons:

Gastbloggen bij De Nieuwe Stoa

Heb je een goed idee voor een artikel? Lijkt het je leuk om deze te plaatsen op de website van De Nieuwe Stoa? Zo ja, dan komen we graag met jou in contact!

Waar we naar op zoek zijn

Voor een artikel (een gastbericht of gastpost) zijn we op zoek naar een paar dingen.

  • Onderwerp: gerelateerd aan het stoïcisme, praktische filosofie, het toepassen of ontwikkelen van filosofische principes of deugden in de praktijk, ‘levensverbetering’ en mind hacks, en persoonlijke ervaringen met voorgaande onderwerpen. Heb je een ander idee en vind je dat dit ook past op onze website? We horen het graag!
  • Lengte: we zijn op zoek naar langere artikelen, dus het liefst meer dan 500 woorden.
  • Stijl, grammatica en bronvermelding: het spreekt natuurlijk voor zich dat een artikel 1) vlot geschreven moet zijn, 2) weinig fouten bevat, en 3) dat citaten en media de juiste bronvermelding hebben.

Waar zijn we niet naar op zoek?

  • Naar artikelen die enkel en alleen bedoeld zijn voor zelfpromotie (dan wel linkspam).
  • Naar onderwerpen die we al eerder op deze website behandeld hebben.
  • Naar generieke of gekopieerde artikelen; hoe origineler, hoe beter!

Hoe je jouw idee/artikel kunt indienen

Je kunt ons een bericht sturen via de contactpagina om je idee te bespreken. Mocht je het artikel al geschreven en klaar hebben dan kun je deze ook meteen meesturen als je wilt. We bekijken je idee/bericht, toetsen of dit aansluit bij de inhoud van deze website, en besluiten hierop om het artikel wel/niet te plaatsen.

Wat hebben we nodig om uiteindelijk je bericht te plaatsen?

  • De volledige tekst (liefst in een Word-bestand)
  • Afbeeldingen met bronvermelding (indien nodig)
  • Indien gewenst: korte auteursbiografie (links naar een website / social media profielen zijn mogelijk)

Belangrijk: als we je bericht plaatsen op De Nieuwe Stoa dan kun je niet hetzelfde artikel opnieuw plaatsen op andere websites (eigen blog/website, Medium, Linkedin, of andere platforms). Natuurlijk kun je het artikel wel delen op sociale kanalen en op andere manieren verspreiden.

We houden ons het recht voor om in het artikel een call-to-action te plaatsen (zoals aanmelding voor de nieuwsbrief), relevante links toe te voegen, en een uitgelichte afbeelding te kiezen (mits je deze zelf niet meegestuurd hebt).

Wat gebeurt er na publicatie?

Als je jouw artikel plaatst op De Nieuwe Stoa dan bereik je een Nederlandstalig publiek dat geïnteresseerd is in praktische filosofie en het stoïcisme. Na publicatie zullen we het artikel versturen in onze nieuwsbrief en verspreiden via onze sociale mediakanalen. Als je dus een idee gerelateerd aan bovenstaande onderwerpen hebt, dan bereik je door publicatie op De Nieuwe Stoa een groep mensen die graag in aanraking komt met jouw visie en en jouw mening.


Interesse? We komen graag in contact met je!